Nieuws

MF IDEAL combines laten zich zien

Massey Ferguson verraste de agrarische wereld op de Agritechnica 2017 natuurlijk met de introductie van de MF IDEAL combines, de GAME CHANGER.

Een indrukwekkende serie combines bestaande uit 3 modellen IDEAL 7, 8 en 9 waarbij men in de ontwikkelingsfase begonnen is met schoon stuk papier en een intensieve inventarisatie van de eisen en wensen van de moderne akkerbouwer wereldwijd. Daaruit is dus een volledig nieuwe generatie maaidorsers ontstaan waarmee MF grenzen heeft verlegd.

3 modellen
De serie bestaat uit de IDEAL 7 met een AGCO Power motor van 9,8L met max 451 pk, de IDEAL 8 met een MAN motor van 12,4 L met 538 pk en de IDEAL 9 met een MAN motor van 15,2 L met max 647 pk. De machines zijn uitgevoerd met één (7)  of twee dorsrotors met een doorsnede van 600 mm en een lengte van 4837 mm en daarmee de langste in de markt. Dit levert een zeer hoge capaciteit op in een veelheid aan gewassen, gekoppeld aan een nauwkeurige dorswerking. Ook het reinigingssysteem is volledig nieuw ontwikkeld en geeft een zeer goede werking. Dit wordt mede mogelijk gemaakt doordat grote stappen zijn gezet in de technologie van het automatisch inregelen van het dorsproces.

Fieldstar
De machine is voorzien van een grote graantank, tot 17000 l en een hoge loscapaciteit tot 210 l/s, ook rijdend om een hoge slagkracht te leveren en een brandstoftank tot max 1500 l inhoud voor het realiseren van lange werkdagen. De technologie is ook zeer ver doorgevoerd hetgeen MF aan haar stand verplicht is als leverancier van de eerste maaidorsers met opbrengstmeting ( Fieldstar 1). Dit betekent dus zeer nauwkeurige opbrengstmeting en registratie, telemetrie, RTK GPS en IDEAL Harvest TM regel en controle techniek.

Dat alles met Powerflow maaiborden van 7,6 tot 10,5 m en als optie met rupsonderstel dan kunnen we inderdaad concluderen dat hier sprake is van een enorme stap voorwaarts of wel de GAME CHANGER.

Kom hem aanschouwen!
In de laatste week van juli 2018 waren we in de gelegenheid met de eerste Nederlandse klanten de machine in de praktijk in Noord Frankrijk te aanschouwen. Dit is het type IDEAL 7 PL ( ParaLevel) met een 9,2 m maaibord die in de Picardie draaide in tarwe. Ook daar zeer zomerse omstandigheden waardoor eind juli de oogst al behoorlijk ver gevorderd is. We hebben daar een prachtige machine aan het werk gezien in een mooie graanstreek en daarvan hier een impressie. De komende weken is op een beperkt aantal plekken in West-Europa de IDEAL 7 of het topmodel IDEAL 9 in de praktijk te aanschouwen en wij nodigen geïnteresseerden uit met ons contact op te nemen om eventueel een goede indruk te krijgen van deze machtige machines!