Nieuws

Als het lastig wordt, gaat de trommelmaaier door!

De meeste hectares gras worden gemaaid met een schijvenmaaier. Maar onder lastige omstandigheden neemt de trommelmaaier een voorsprong met zijn specifiek voordelen. En ook bij zomerstalvoedering blijft de trommelmaaier de meest ideale machine.

Hoe veeleisender de omstandigheden, hoe beter een trommelmaaier in z’n element is. Oneffenheden in de bodem brengen de maaier niet van de wijs. Een trommelmaaier verwerkt ze probleemloos en zonder vervuiling. Een trommelmaaier oefent weinig druk uit en is gewasvriendelijk op elke grondsoort.

Het maakt de trommelmaaier ook niet uit of het gewas jong en mals is of juist oud en stengelig. Het gemaaide gewas wordt ongestoord tussen de trommels door getransporteerd en tot een strak zwad gevormd. Ook in ongelijkmatige gewassen of in nat gras staat de trommelmaaier z’n mannetje. Niet voor niets zijn het meestal trommelmaaiers die op bedrijven met zomerstalvoedering voor de grasoogst zorgen.

De trommelmaaiers van MF zijn een klasse apart. Ze hebben een ruim en robuust frame dat de basis vormt voor een lange levensduur en een betrouwbare werking. Het grote trommelcontactoppervlak zorgt voor een lage bodemdruk, een optimaal maaibeeld en snelle hergroei van het gewas. De zwadvorming is uitstekend door de paarsgewijze plaatsing van de trommels en de grote doorgang tussen de trommels.

De drie frontmaaiers uit de FP-V serie (M 294, M 304 en M 334) beschikken over een pendelbok en zijn ideaal in combinatie met een opraapwagen of achter aangebouwde maaiers. Ze zijn verkrijgbaar in werkbreedtes van 286 tot 326 cm. De MF M 304 FZ maaier heeft een speciale slepende ophanging voor een nog betere bodemvolging.

De MF M 182, M 222 en M 294 zijn klassieke achteraanbouw trommelmaaiers voor het kleine en middelgrote melkveebedrijf. De MF M 304 TL heeft een speciale midden ophanging die in combinatie met een hydropneumatische bodemdrukinstelling zorgt voor een ideale bodemvolging en een perfect maairesultaat. Alle maaiers beschikken standaard over een snelwissel systeem voor de messen.