Nieuws

“De MF verreiker is een robuuste en veelzijdige machine”

Melkveehouder Erik de Boer uit Kallenkote werkt nu twee jaar tot volle tevredenheid met zijn MF TH 6534 verreiker. Hij ging bij de aanschaf niet over één nacht ijs. “Ik werkte eerst met een zwenklader, vooral voor het vullen van de voermengwagen, en dat beviel goed. Maar de machine was aan z’n eind en een nieuwe was financieel niet interessant. Daarom ging ik me oriënteren op verreikers.”

Van drie merken met een dealer in de buurt vergeleek De Boer de verreikers op een groot aantal punten die voor zijn situatie belangrijk waren en elk hun eigen weegfactor kregen. “De MF verreiker bleek het meeste waar voor z’n geld te bieden”, vertelt de Boer. Een ‘proefrit’ met een demomachine gaf het laatste zetje.

Manus van alles

De MF-verreiker heeft z’n plek op het bedrijf van de Boer snel veroverd. “Het vullen van de voermengwagen gaat dankzij de vierwiel besturing en de uitschuifgiek bijna net zo makkelijk als met de zwenklader. Ik moest er alleen even aan wennen dat je de giek naast je hebt in plaats van voor je. Maar de MF had ook de kleinste dode hoek van de drie, dus het zicht is prima.” Naast het voer laden gebruikt de veehouder de verreiker voor een lange lijst boerenklussen. Denk aan balen kuilvoer halen, grond van de kuil schuiven, het erf vegen (met hydraulisch aangedreven borstel) en hijswerk met een extra verlenggiek. De Boer maakte ook een manbak voor klussen op hoogte, bijvoorbeeld snoeiwerk en het reinigen van voersilo’s.

Geweldige bediening

De Boer looft de prettige bediening van z’n MF-verreiker. “Die groepenschakeling werkt heel eenvoudig. Als je wat nauwkeuriger moet werken, pak je de lage groep en dan kun je de machine geweldig goed doseren.” Ook de grote robuuste knoppen en hendels op goed gekozen plekken en met logische symbolen kan de Boer wel waarderen. “Een touchscreen of tiptoets is leuk maar als je met handschoenen aan werkt, heb je daar niet zo veel aan. Ik kan deze machine bedienen zonder naar het dashboard of de hendels te kijken. Het is gewoon een fijne en veelzijdige machine.”