Nieuws

Geavanceerde Stage V motoren in nieuwe Massey Ferguson MF 5700 M-serie

Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO (NYSE: AGCO), kondigt op de Agritechnica 2019 met veel genoegen de introductie aan van de nieuwe MF 5700 M-serie, die bestaat uit vijf modellen van 95 t/m 135 pk.

Deze zijn allemaal uitgerust met de nieuwste AGCO Power 4-cilinder motoren, die voldoen aan de strengste Stage V emissievoorschriften dankzij het bekroonde All-In-one systeem.

"De nieuwe MF 5700 M-serie bouwt voort op het gigantische succes van de MF 5700 en MF 6700 series van Massey Ferguson. Ze zijn ontworpen in de 21e eeuw, gefabriceerd met behulp van de meest geavanceerde techniek en bevatten de allernieuwste technologie. Daarom zijn ze geschikt voor een reeks van moderne toepassingen", vertelt Francesco Quaranta, Vice-President Sales, Marketing & Product Management, Massey Ferguson Europe & Middle East.

"Tegelijkertijd staan ze ook voor de fundamentele Massey Ferguson waarden van robuustheid, eenvoud en gebruiksgemak, betrouwbaarheid en lage eigendomskosten", voegt hij daaraan toe.

De vijf modellen vervangen de bestaande MF 5700 en MF 6700. Voortbouwend op hun reputatie als moderne, solide en hardwerkende trekkers, leveren deze plaatsvervangers nu 5 pk extra, met uitzondering van de MF 5709 M.

Alle modellen kunnen met extra specificaties worden geleverd, zoals de technisch vernuftige 12 x 12 versnellingsbak of de befaamde Dyna-4 transmissie. De uitrusting kan nog verder worden verbeterd met opties zoals Remmen naar neutraal, Visio dak en cabinevering.

Met hun robuuste, eenvoudige ontwerp en breed vermogensbereik zijn deze trekkers veelzijdige werkpaarden. Behalve dat ze perfect met een voorlader te combineren zijn, beschikken ze over het vermogen en de functionaliteiten om optimaal te presteren met automatische functies die het werk van de bestuurder vergemakkelijken en de prestaties verbeteren.

Specificaties van de nieuwe MF 5700 M-serie

Model MF 5709 M    MF 5710 M    MF 5711 M    MF 5712 M    MF 5713 M
Max. vermogen  95 pk 105 pk 115 pk 125 pk 135 pk
Motor 4-cilinder 4,4 liter AGCO Power
Transmissie Dyna-4 Dyna-4
of
12 x 12
Dyna-4
of
12 x 12
12 x 12 12 x 12

Geavanceerde 4-cilinder motoren

Alle nieuwe 5700 M trekkers zijn voorzien van 4,4 liter 4-cilinder AGCO Power motoren. Deze voldoen aan de strenge Stage V emissievoorschriften met behulp van het bekroonde 'All-In-One' systeem van Massey Ferguson, dat nu ook een roetkatalysator bevat.

De roetkatalysator heeft maar af en toe een simpele 'regeneratie' nodig en vereist geen afzonderlijk dieselinspuitsysteem of extra brandstof. De bestuurder heeft de totale controle over het proces en bepaalt wanneer het systeem wordt geactiveerd met een schakelaar in de cabine. Dit geavanceerde systeem heeft ook geen gevolgen voor de werking van de motor, behoudt het uitstekende brandstofverbruik en blijft volledig onderhoudsvrij.

Doordat het onder de cabine is geïnstalleerd, hindert het All-In-One systeem het perfecte zicht vanuit de cabine niet.

Top transmissies voor optimale controle

Massey Ferguson levert de veelgeprezen Dyna-4 transmissie standaard op het MF 5709 M model en als optie op de MF 5710 M en MF 5711 M.

Remmen naar neutraal en AutoDrive zijn productiviteit verhogende opties die op trekkers met Dyna-4 verkrijgbaar zijn. Bij Remmen naar neutraal wordt de aandrijving automatisch uitgeschakeld als de remmen worden bediend, terwijl AutoDrive automatisch schakelen in twee standen (Power/Eco) mogelijk maakt.

De Dyna-4 transmissie heeft 16 versnellingen vooruit en 16 achteruit met vier, tijdens het rijden te schakelen, Powershift versnellingen in vier trappen. Dit maakt een toonaangevend eenvoudige en comfortabele bediening mogelijk. De Power Control hendel voor de linkerhand of de T-hendel op de rechter console maken de bediening zeer makkelijk.

Remmen naar neutraal is ook een optie op de gesynchroniseerde 12 x 12 mechanische versnellingsbak. Deze moderne en robuuste versnellingsbak met hydraulische ondersteuning is door Massey Ferguson specifiek voor deze serie ontwikkeld en biedt soepel schakelen zoals in een personenwagen.

Gegarandeerd comfort

Alle MF 5700 M-trekkers zijn uitgerust met een cabine van topklasse kwaliteit, met uitstekend zicht rondom door de brede glazen portieren en gebogen kwartruiten. Het optionele Visio dak biedt nog meer zicht voor gebruik met een voorlader.

De ergonomisch ontworpen indeling zorgt voor een groot gebruiksgemak, door overzichtelijke bediening m.b.v. functies die zelden in een trekker van deze klasse te vinden zijn. De MF 5700 M-serie biedt een hoog niveau van controle en automatisering, door de elektro-hydraulische activering van differentieelsloten en vierwiel¬aandrijving.

Op de Dyna-4 modellen kan het comfort nog verder worden verbeterd door de cabinevering optie, die het comfort voor de bestuurder vooral tijdens lange werkdagen aanzienlijk verhoogt. Het mechanische systeem werkt met twee stille blokdempers onder de cabine aan de voorkant en geveerde schokdempers onder de achterste hoeken.

Functioneel in stijl

De nieuwe koplampen en grille geven de MF 5700 M-serie een nieuwe uitstraling, die het fraaie familiegezicht van de Massey Ferguson trekkers met hogere specificaties dichter benadert. Massey Ferguson maakt van de gelegenheid van deze overgang naar Stage 5 gebruik om een nieuwe modelbenaming in te voeren en het achtervoegsel "M" te introduceren. De "M" staat voor modellen met "Medium specificaties", terwijl de "S" modellen met "Hoge specificaties" aanduidt, zoals de MF 5700 S, MF 6700 S, MF 7700 S en MF 8700 S.