Nieuws

Intelligente trekkers van Massey Ferguson verder uitgebreid met nieuwe Stage V MF 6700 S

Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO (NYSE:AGCO), kondigt met genoegen aan dat de MF 6700 S-serie een nieuw niveau van intelligentie heeft bereikt met vijf nieuwe modellen die een hoger maximum vermogen van 135 tot 180pk leveren.

Evenals hun voorgangers leveren de nieuwe MF 6700 S-trekkers het vermogen en koppel van een vergelijkbare 6-cilinder trekker, samen met de voordelen van een compacte lichtgewicht 4-cilinder.

Voortbouwend op het succes van de oorspronkelijke modellen biedt de nieuwste MF 6700 S-serie bestuurders hogere prestaties gecombineerd met een keuze in transmissies voor elke behoefte. Samen met nieuwe bedieningsterminals en uitgebreide bandenopties is hun veelzijdigheid nog groter en zijn de eigendomskosten lager.

"Massey Ferguson heeft het concept van de 4-cilinder trekker met hoog vermogen ontwikkeld en was de eerste die hiermee 200 pk bereikte," vertelt Francesco Quaranta, Vice-President Sales, Marketing & Product Management, Massey Ferguson Europa & Midden Oosten. "Met de introductie van de nieuwe MF 6700 S-serie hebben we dit zeer geslaagde concept doorgezet om de productiviteit en prestaties te verhogen en nog meer voordelen te bieden."

Alle modellen zijn uitgerust met de nieuwste AGCO Power 4-cilinder Stage V motoren, die aan de strengste emissievoorschriften voldoen dankzij het onderhoudsvrije “All-In-One Stage V” nabehandelingssysteem. Het maximumvermogen is met 5 pk verhoogd op alle modellen behalve op het kleinste model, terwijl Engine Power Management (EPM) nog eens een boost tot 20 pk kan leveren.

De nieuwe MF 6700 S-serie biedt ook keuzemogelijkheden in transmissies op alle modellen - ofwel de Dyna-VT continu variabele transmissie, of de nieuwe semi-powershift Dyna-6 Super Eco.

Er zijn drie uitrustingsniveaus (Essential, Efficient en Exclusive) verkrijgbaar voor elke landbouwtoepassing en elk bedrijf.

Specificaties nieuwe MF 6700 S Stage V serie

Model       MF 6713 S     MF 6714 S     MF 6715 S     MF 6716 S     MF 6718 S
Max. vermogen       135 pk       145 pk       155 pk       165 pk       180 pk

Max. EPM-
vermogen

      150 pk       160 pk       175 pk       185 pk       200 pk
Motor 4-cilinder 4,9 liter AGCO Power
Transmissie Dyna-VT of Dyna-6 Super Eco
Uitrusting Essential, Efficient of Exclusive

Intelligente, sterke 4-cilinder motoren

Alle trekkers van de MF 6700 S-serie zijn uitgerust met de allernieuwste AGCO Power 4,9 liter 4-cilinder motoren. Engine Power Management (EPM) genereert 15 pk extra op de 6713 S en 20 pk op alle andere trekkers. Dit werkt automatisch bij veldwerk, als de aftakas of hydrauliek wordt geactiveerd en wordt geleidelijk aan hoger bij een rijsnelheid boven 18 km/h op de weg.

Overzichtelijk systeem ontmoet Stage V

Massey Ferguson voldoet aan de strengste Stage V emissievoorschriften met het doeltreffende “All-In-One Stage V” systeem, dat volledig onderhoudsvrij blijft. Er zijn geen wijzigingen in het ontwerp van de trekkers nodig en hierdoor wordt verzekerd dat het bestaande uitstekende zicht vanuit de cabine gehandhaafd blijft. De uitlaatpijp is zelfs nog smaller dan voorheen.

De nieuwe generatie van het “All-In-One SCR” systeem, dat in 2015 werd geïntroduceerd, werkt nu met een roetkatalysator (SC) tussen de diesel oxidatie katalysator (DOC) en de selectieve katalytische reductie (SCR). Door automatische en passieve regeneratie, waardoor geen extra brandstof wordt verbruikt, blijft het uitstekende brandstofverbruik gehandhaafd.

Bedrijfskosten verlaagd door ontwerp

Het onderhoud is even eenvoudig als overzichtelijk ontworpen, waarbij de bedrijfskosten zijn verlaagd door lange service-intervallen - 600 uur voor de motor en 1.800 uur voor de transmissie. De nieuwe automatische hydraulische afstelling van de klepstoters betekent nog een verlaging van de kosten, waarbij dit onderhoudsvrije systeem tot € 1.950 over 2.400 uur bespaart.

Transmissies voor elke taak

Alle MF 6700 S Stage V modellen worden geleverd met naar keuze de Dyna-VT continu variabele transmissie (CVT), of de nieuwe Dyna-6 Super-Eco. Deze nieuwste versie van de zeer gewaardeerde semi-powershift stelt de trekkers in staat rijsnelheden tot 40 km/h bij slechts 1.500 tpm te bereiken, wat een aanzienlijke brandstofbesparing oplevert.

Optimale controle wordt bereikt met de Dyna-VT, waarmee bestuurders elke rijsnelheid bij elk motortoerental kunnen kiezen voor een maximale productiviteit, hogere efficiëntie en werkkwaliteit. Hij werkt in intuïtieve rijstanden, die eenvoudig op verschillende taken en omstandigheden in te stellen zijn. De nieuwste Super Eco versie heeft een nog lager brandstofverbruik, doordat een rijsnelheid van 40 km/h bij slechts 1.450 tpm wordt bereikt.

Bediening van MF 6700 S nog nooit zo eenvoudig

De nieuwste 9" Datatronic 5 touchscreen terminal van Massey Ferguson is standaard op de Exclusive specificatie en een optie voor de Efficient modellen. Deze gemakkelijk te gebruiken ISOBUS-compatibele terminal wordt als een tablet bediend, zodat de bestuurder alle instellingen snel en eenvoudig kan oproepen en wijzigen.

Naast complete regeling van trekker en werktuigen kan de Datatronic 5 ook tot een uitgebreid instrument voor precisielandbouw worden uitgebreid, met o.a. MF Guide, MF Section Control en MF Rate control (resp. geleiding, sectieschakeling en afgifte-regeling).

Als alternatief is de Fieldstar 5 optie op Essential en Efficient specificaties verkrijgbaar. Deze werkt met dezelfde intuïtieve touchscreen terminal met ISOBUS-compatibiliteit en is geschikt voor het complete MF Technologies pakket.

De nieuwe MF 6700 S-serie is ook compatibel met MF Connect, dat continu alle activiteiten en bewegingen van de trekker registreert. Het kan historische en real-time data op mobiele apparaten vastleggen en gebruikers kunnen die data op elk moment en overal ophalen, voor intelligent beheer van trekkerdata en preventief onderhoud. (Zie het afzonderlijke MF Connect persbericht voor meer informatie.)

Meer vermogen naar de grond

Een bredere keuze in banden verhoogt de prestaties en veelzijdigheid van de MF 6700 S-serie, met de optie om banden tot 1,85 m diameter te monteren. Deze banden kunnen werken met een spanning tot minimaal 1 bar, voorkomen bodemverdichting en geven een grotere tractie.

Perfect veelzijdig pakket

Massey Ferguson heeft de nieuwste technologie en beproefde ontwerpen gecombineerd, om te verzekeren dat de nieuwe MF 6700 S Stage V trekkers hogere prestaties bij lagere eigendomskosten leveren. Met 16 jaar ervaring in de markt hebben de Dyna-6 en Dyna-VT transmissies een ongeëvenaarde reputatie van betrouwbaarheid, gecombineerd met soepele en simpele automatisering voor gemakkelijke bediening.

Met zijn wielbasis die speciaal voor een 4-cilinder motor met hoog vermogen ontworpen is, heeft de MF 6700 S-serie een uitstekende tractie, vooral met de nieuwe grote diameter banden.

Zijn compacte afmetingen zorgen voor optimale veelzijdigheid en wendbaarheid, de kleinste draaicirkelstraal in zijn klasse en met zijn krachtige hydrauliek en eenvoudige bediening is het een super voorlader trekker.