Nieuws

Massey Ferguson breidt programma getrokken wikkelaars uit en vernieuwt programma rondebalenpersen

Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO (NYSE:AGCO), kondigt met genoegen de introductie op de Agritechnica 2019 aan van de nieuwe MF TW 160, het nieuwe model getrokken rondebalenwikkelaar.

Dit model is een uitbreiding van het Massey Ferguson programma, naast de bestaande MF TW 130, die werd geïntroduceerd in september 2018.

"De introductie en ontwikkeling van ons brede assortiment werktuigen en groenvoer oogstmachines demonstreren het streven van Massey Ferguson om een complete oplossing aan zijn klanten aan te bieden als full-line fabrikant. Een product voor elke behoefte, een antwoord op elke vraag: Massey Ferguson komt aan de verwachtingen van elke klant perfect tegemoet", zegt Francesco Quaranta, Vice-President Sales, Marketing & Product Management, Massey Ferguson Europe & Middle East.

De nieuwe MF TW 160 is een betrouwbare en robuuste wikkelaar, ontwikkeld voor veeleisende inzet en levert een hoge productie met de grootste baalmaten (tot een gewicht van 1.250 kg).

Hij heeft een zwaar uitgevoerd gelast frame en een laadarm die kan worden afgesteld voor balen tussen 0,90 en 1,60 m diameter. De wikkelaar is uitgerust met een in breedte instelbaar baaluitwerpsysteem, dat de wikkeltafel heft om de baal op te vangen en die voorzichtig op de grond zet, zodat de folie niet wordt beschadigd. Tijdens dit proces daalt er een steunpoot, die het gewicht van de baal op de grond overbrengt, zodat de trekkerhef wordt ontzien.

Bovendien is als optie een baalkantelaar verkrijgbaar, om te voorkomen dat de balen op hellingen gaan rollen. Dit geeft meer veiligheid en bekort de tijd voor het transporteren/laden en verzamelen van balen in het veld met maximaal 15%.

Afhankelijk van het gewas en de omstandigheden kan de bestuurder gemakkelijk het gewenste aantal folielagen instellen. De voorstrekunit is ontworpen om met 500 mm en 750 mm folierollen te werken en kan worden ingesteld op 55% of 70% voorstrekking, voor strakker wikkelen en verminderd folieverbruik. Een snelsluitsysteem maakt het wisselen van folierollen snel en makkelijk. In de opbergposities kunnen maximaal 3 extra rollen folie worden meegenomen. Als extra functie kan de MF TW 160 worden gebruikt om een of twee gewikkelde balen van het veld af te transporteren.

Ten slotte is de MF TW 160 uitgerust met het ‘E-link Plus’ bedieningskastje, waarmee half- of volautomatische bediening van de wikkelaar mogelijk is. Dankzij dit systeem wordt het complete proces (van laden t/m lossen) met minimale inspanning geregeld. De teller kan 10 afzonderlijke baaltellingen vastleggen plus een dagteller, zodat er een perfect overzicht beschikbaar is van het werk dat op een dag gedaan is.

  MF TW 160
Baaldiameter 0,90-1,60 m
Baalbreedte 1,25 m
Max. baalgewicht 1.250 kg
Gewicht machine 2.110 kg
Transportafmetingen (LxBxH) 5,80 x 2,30 x 2,70 m
Hydrauliek vereisten 1 x DW + vrije retour
Bandenmaat 380/55 – 17
Instelbare voorstrekking 55%, 70%
Balenteller STD
Omwentelingen teller + alarmgeluid       STD
Baalkantelaar OPT
Foliebreedte 750 mm (500 mm optioneel)

 

Massey Ferguson maakt op de Agritechnica 2019 ook van de gelegenheid gebruik om een nieuwe facelift voor zijn rondebalenpersen met variabele perskamer te introduceren: de MF RB 4160V en de MF RB 4180V series.

Deze rondebalenpersen met variabele perskamer hebben een gemeenschappelijk platform en produceren respectievelijk balen tot 1,60 of 1,80 m diameter. Ze beschikken over een gepatenteerd baalvormsysteem met het Constant Pressure System (CPS), dat veerwerking en hydrauliek gebruikt om dichte, uniforme balen te produceren.

De zijdeuren over de volle breedte hebben een modern design gekregen, in lijn met de rest van de MF rondebalenpersen, zoals de MF RB Protec-serie perswikkelcombinaties. De nieuw gestylede zijdeuren geven nog steeds heel makkelijk toegang voor onderhoud, terwijl het gladde oppervlak voorkomt dat zich stof onder de panelen verzamelt. De solide vergrendeling voorkomt onbedoeld openen en mogelijke beschadiging.

"Ons doel is producten te ontwikkelen die volledig aan de eisen van onze klanten voldoen. Daarom introduceren we regelmatig nieuwe producten en aanpassingen in ons aanbod, om in te spelen op de veranderende eisen van de moderne landbouw", besluit Francesco Quaranta.