Nieuws

MF verreikers doen het prima in Friesland

MF-dealer Lugtenberg Mechanisatie met vestigingen in het Friese Vinkega en Oosterwolde verkocht sinds de introductie in 2015 al zeven exemplaren van de MF verreikers en nummer acht zit er aan te komen. Zijn geheim? “De klant de machine laten voelen en ervaren.”

Bernard Lugtenberg zag dat zijn klanten eerst wel even moesten wennen. “Een verreiker in het MF-programma, daar keek men in het begin wel even vreemd tegenaan.” Maar Lugtenberg zag zelf al snel dat de verreikers potentie hadden. “Het zijn goede machines die zich technisch onderscheiden van de concurrentie.” Het belangrijkste verschil zit hem volgens Lugtenberg in de transmissie. “De MF verreikers van de types TH 6534-7034-7038 hebben een hydrostatische transmissie met vier versnellingen: twee mechanische en twee hydraulische. Die combinatie zorgt voor snel en soepel werken én meer kracht. Ze gaan dankzij de mechanische groepen langer door onder lastige omstandigheden, bijvoorbeeld op ruw terrein maar ook op de weg. Je vindt altijd de juiste snelheid bij een klus. Dat is echt een voordeel ten opzichte van CVT-transmissies of volledig hydrostatische aandrijving die je bij veel andere verreikers ziet.”

Geen poespas

Om potentiele klanten warm te maken voor de MF verreikers ging Lugtenberg actief demomachines wegzetten. “De klant moet zo’n machine zien en voelen. Dan ervaren ze zelf hoe soepel je er mee kunt werken. En dat de cabine ruim is en een overzichtelijk dashboard heeft en een goed comfort biedt.” De MF-verreikers zijn volgens Lugtenberg uitstekend geschikt voor gebruik op de boerderij. “Ze zijn compact en wendbaar en er zijn speciale uitvoeringen beschikbaar die genoeg hebben aan een doorrijhoogte van twee meter. Je kunt dus bijna overal komen, ook in lage stallen. En in de cabine zit veel plastic, gewoon omdat het praktisch is. Stoffen bekleding is misschien wel chique, maar ook lastig schoon te maken.” Dat gebruikers ook de buitenkant af en toe willen schoonmaken begrijpt Lugtenberg overigens wel. “Het is, ook door de MF-kleurstelling, een prachtige machine om te zien.”