Nieuws

MF 7726 D6 EFF met 8 schaar Kramer Ecoploeg van loonbedrijf Boschloo in Gorssel

Loonbedrijf Boschloo in Gorssel is werkzaam in het gebied rondom Deventer en Zutphen en heeft daar te maken met de rivierklei langs de Ijssel en daarnaast de zandgronden van de Gelderse Achterhoek.

Het bedrijf werkt met een tiental medewerkers en de agrarische klantenkring bestaat vooral uit melkveebedrijven. Daarvoor zorgt het loonbedrijf voor de mestaanwending, grondbewerking onder andere voor de maisteelt, de grasoogst en het zaaien en hakselen van snijmais. Ook voor de teelt van bieten en granen worden een aantal werkzaamheden uitgevoerd. Naast bovenstaande agrarische klantenkring is er ook een brede groep klanten die voor natuurbeheer, aannemerij en cultuurtechnische werkzaamheden gebruik maken van de mannen en machines van dit loonbedrijf.

Al jarenlang wordt voor de diverse activiteiten gebruik gemaakt van Massey Ferguson tractoren waarvan de recente tractoren geleverd zijn door MF-dealer Slootsmid in Laren GLD. De recente modellen zijn onder andere een tweetal MF 7726 Dyna 6, een MF 6718S DVT en een in bestelling staande MF 7718S D6 Stage 5. Maar ook een aantal tractoren uit de 3000 serie zijn nog actief in het bedrijf.

Loonbedrijf Boschloo neemt deel aan het project bewust omgaan met glyfosaat. Inspelend op die ontwikkelingen aangaande de voorjaarsgrondbewerking voor onder andere maisland heeft Gerrit Boschloo afgelopen winter een Kramer 8-schaar Ecoploeg aangeschaft in combinatie met een geïntegreerde Cappon pakkercombinatie en een TOPCON RTK set. Doel van deze investering is om meer capaciteit te krijgen in het ploegwerk onder andere voor de teelt van snijmais waarbij aandacht is voor een ondiepe bewerking ( op de foto’s wordt geploegd met 15 cm werkdiepte). Daardoor het behoud van de organische stof van de groenbemester en ook vanuit dierlijke mest in de bovenlaag. De groenbemester moet dan tijdens het bemesten en daarna ploegen zonder glyfosaat goed ondergewerkt te worden. De Cappon pakker zorgt dan aanvullend voor een egaal aangedrukt zaaibed waardoor het bodemvocht beter behouden blijft en direct een zaaibed wordt gecreëerd. De 8 schaar heeft een werkbreedte van 3.05m onder deze omstandigheden waardoor uiteindelijk een capaciteit van 1,5 tot 2 ha per uur gerealiseerd wordt.

De MF 7726 Dyna 6 is uitgevoerd met een 7,4L AGCO Power motor met een lange slag en daardoor veel koppel. De motor geeft in deze trekker maximaal 285 pk. Hierdoor is het geen enkel probleem om te werken met 1450 motortoeren. Daarmee blijft het brandstofgebruik van deze trekker gunstig met een gemiddeld gebruik gedurende de eerste 2600 uur van 12.47L/u. Door een aantal functies in deze trekker voor te programmeren en te combineren is het bedienen van de combinatie een genot en het goed werkende GPS systeem met Speedsteer maakt het onland-ploegen goed mogelijk. Daardoor kan ook gebruik gemaakt worden van een flinke bandenmaat. In dit geval Trelleborg 710/70R42 waarmee gezorgd wordt voor goede tractie en gunstige bodemdruk en minimale slip. De instelmogelijkheden van de D6 transmissie, Powercontrol vooruit-achteruit regeling en elektrische ventielen zorgen voor een goede, snelle beheersing van de trekker met de zware ploeg-pakker combi op de kopakker hetgeen een behoud is voor dit mooie materiaal.

Een aantal kijkers van de foto’s zullen zich verwonderen over de klepelmaaier die als frontgewicht wordt gebruikt. Echter hiermee wordt het mogelijk gemaakt, op de plekken waar royaal groenbemester of gras als vanggewas op het perceel staat, dit te klepelen en daardoor beter en netter onder te ploegen.

Wij wensen loonbedrijf Boschloo veel plezier met deze mooie, innovatieve combinatie.