Nieuws

MF TH.8043 verreiker geïntroduceerd - een nieuwe dimensie in capaciteit en prestaties

Met een nieuwe eersteklas machine, de MF TH.8043, wordt de befaamde serie verreikers van Massey Ferguson uitgebreid tot zes modellen.

De MF TH.8043 is onthuld op de Innovagri Show in Frankrijk en biedt nieuwe oplossingen voor de grootste problemen met het behandelen van materialen in agrarische en industriële toepassingen.

“Dit aanvullende model betekent opnieuw een belangrijke stap voorwaarts voor Massey Ferguson in dit essentiële segment,” zegt Francesco Quaranta, Vice President Sales & Marketing van Massey Ferguson voor Europa en het Midden-Oosten (EME). “De introductie van de nieuwe MF TH.8043 maakt deel uit van onze voortdurende focus op het leveren van een ongecompliceerde, waardevolle en complete lijn van producten en diensten aan onze klanten en bedrijfspartners.”

“Het nieuwe model levert superieure prestaties voor de meest veeleisende gemengde, akkerbouw- en veeteeltbedrijven, maar ook voor loonbedrijven die machines willen met een hogere capaciteit die meer op hun behoeften is afgestemd. Je moet hem uitproberen voordat je het gelooft!”, voegt hij toe.

De hoofdkenmerken van de 130pk MF TH.8043 zijn onder meer de maximale hefhoogte van 7,5 m en maximale hefcapaciteit van 4,3 ton (13% meer dan de MF TH.7038). De nieuwe 3500-liter bak heeft de grootste capaciteit die op de markt verkrijgbaar is. Een gloednieuw giekontwerp biedt superieure werkhoeken en functionaliteit, en ook automatisch beheer van de giekvering. Het hoogwaardige lastafhankelijke hydraulische systeem levert tot wel 190 l/min bij alle functies dankzij een geoptimaliseerd ontwerp. Een uitstekende precisie en rijcomfort worden gegarandeerd door de hydrostatische transmissie met een intuïtief systeem voor eenvoudige bediening. Het in zijn klasse onovertroffen zicht en comfort zijn te danken aan een uniek cabinedesign dat 360° zicht biedt aan de bestuurder en een lager geluidsniveau.

De afdeling R&D heeft veel werk gemaakt van de machinebouw om de werkcapaciteit van deze nieuwe machine te verhogen en daarbij de populaire compacte afmetingen van zijn kleine broer, de MF TH.7038, te behouden.

De totale lengte blijft onder 5 meter en de totale breedte is niet meer dan 2,36 meter (460/70 R24 banden). In combinatie met de ongewijzigde wielbasis van 2870 mm resulteert dit in veelzijdigheid, stabiliteit en superieure werkcapaciteiten.

De hefcapaciteit in de meest gebruikelijke laadcondities voor aanhangers (hefhoogte van 4 meter en giekextensie van 2 meter) is nu een uitstekende 4300 kg. Deze forse toename van +700 kg ten opzichte van de MF TH.7038 brengt de productiviteit op een nieuw niveau. De capaciteit van bij maximale giekextensie is ook uitgebreid tot 1600 kg. Daardoor kan de MF TH.8043 zware materialen ook tillen wanneer het werktuig verder van de machine is verwijderd.

De giek is niet alleen 50 cm langer voor een grotere hefhoogte, maar biedt ook het voordeel van een gloednieuw kopontwerp. Het innovatieve Z-vormige ontwerp biedt een compromisloze combinatie van hogere werkcapaciteit en complete integratie van het systeem. Deze nieuwe Z-vormige kop maakt 13° grotere werkhoeken mogelijk voor de storthoek (49° in totaal) en 17° meer voor het totale bewegingsbereik van de kop (159°).

Omdat het nieuwe systeem volledig is geïntegreerd, heeft het geen negatief effect op de werkcapaciteiten of het zicht (bijvoorbeeld geen gezichtsbelemmering bij het laden van balen). Tegelijkertijd verhoogt dit systeem de duurzaamheid.