Nieuws

ParaLevel nu als optie verkrijgbaar voor MF Activa S-maaidorsers

Massey Ferguson introduceert het unieke ParaLevel nivelleringssysteem voor het toonaangevende MF Activa S-assortiment maaidorsers. Met een nivelleringsvermogen tot 20% wordt de keuze voor agrariërs met hellend land nu sterk uitgebreid.

Dit robuuste, ongecompliceerde systeem werd geïntroduceerd in het MF Beta-assortiment en is nu ook verkrijgbaar voor de MCS-modellen (Multi Crop Separator) met 5 of 6 schudders van de MF Activa S. Het systeem werkt met een parallelle koppeling voor machinenivellering terwijl er bredere banden kunnen worden toegepast zonder dat de maximumbreedte van 3,5 m voor wegtransport wordt overschreden.

“Het is verbazingwekkend voor hoeveel van de gewassen op het land een nivelleringssysteem nodig is om het maximale uit een maaidorser te halen,” zegt Adam Sherriff, Market Development Manager bij Massey Ferguson Harvesting. “Het ParaLevel-systeem verhoogt niet alleen de veiligheid, maar helpt de operator echt beter te presteren door lagere verliezen en een hogere kwaliteit van de oogst van dit heuvelachtige terrein, zonder dat concessies nodig zijn voor werken op hellingen.”

Het innovatieve Massey Ferguson ParaLevel-systeem levert automatische nivellering op hellingen tot 20% voor de standaard 4WD-eenheid en tot 15% voor de optionele 2WD-specificatie met een parallelle koppeling. Het compacte en slimme systeem verbindt de naven van de voorwielen met het chassis via een driehoekige beugel aan de onderkant en een koppelingsarm erboven, zodat een parallelogram-vormige koppeling ontstaat.

Door dit strakke ontwerp zijn er geen ingewikkelde constructies nodig om de eindaandrijving te laten draaien – alleen de naven worden bewogen. Het grote voordeel hiervan is, dat de maaidorsers kunnen worden uitgevoerd met brede banden en toch binnen de toegestane transportbreedte van 3,5 m blijven, bijvoorbeeld 800/65 R32-banden op de MF 7345 MCS ParaLevel. En wanneer de maaidorser wordt verhoogd, neemt de stabiliteit toe omdat de spoorbreedte door de parallelle koppeling nog iets toeneemt.

Een vaste, elektronische hellingshoekmeter geeft voor een snelle, soepele en nauwkeurige nivelleringsrespons bij veranderingen in het terrein. Het systeem heeft twee bedrijfsmodi: Tijdens transport wordt de maaidorser verlaagd, neemt de spoorbreedte af en haalt de machine een topsnelheid van 25 km/h op de weg. In de bedrijfsmodus wordt de machine automatisch verhoogd en verlaagd, wat leidt tot een hogere spoorbreedte en een beperkte topsnelheid van 18 km/h.

“Het ParaLevel-systeem verhoogt niet alleen de veiligheid, maar helpt de operator echt beter te presteren door lagere verliezen en een hogere kwaliteit van de oogst van dit heuvelachtige terrein, zonder dat concessies nodig zijn voor werken op hellingen.”