Nieuws

Reeks Massey Ferguson’ werktuigen voor hooibouw en voederwinning uitgebreid en versterkt met nieuwe balenpersen en wikkelaars

Met gepaste trots introduceert Massey Ferguson zijn nieuwe producten in het MF-assortiment voor hooibouw en voederwinning, als onderdeel van zijn strategie als fabrikant van een compleet programma.

De nieuwe producten worden getoond op de Innovagri in Frankrijk (4 t/m 6 september 2018) en zullen voor het seizoen 2019 verkrijgbaar zijn.

De nieuwe modellen omvatten de MF RB 3130F rondebalenpers met vaste kamer, de MF RB 3130F Protec en MF RB 4160V Protec balenpers/-wikkelaars met vaste en variabele kamer, en de nieuwe MF TW 130 aanhangerwikkelaar.
Als betrouwbare en hoogwaardige balenpers die balen kuilvoer, hooi of stro van 1,25 m doorsnee perst, heeft de MF RB 3130F vele updates voor hogere prestaties en baalkwaliteit ondergaan. De MF RB 3130F Xtracut is nog veelzijdiger en produceert gesneden voedergewas met naar keuze 13, 17 of 25 messen.
De verbeterde kamer heeft een spiraalontwerp dat de invoer en baalrotatie bevordert, voor een hogere dichtheid en meer grip. Een mechanische achterklepvergrendeling met druksensoren aan beide zijden zorgt voor behoud van de baalvorm. Met links/rechts-indicatie kan de bestuurder de buitenste lagen van de baal vanuit de cabine in het oog houden.

Hydroflexcontrol biedt een beveiligingssysteem in twee stappen tegen blokkerend gewas met een automatische mechanische vloerdemping om kleine verstoppingen op te heffen, of een hydraulisch bestuurde vloer die wordt verlaagd om grotere verstoppingen weg te werken.

De nieuwe balenpersen MF RB 3130F Protec en MF RB 4160V Protec combineren de voordelen van de MF balenpersen met vaste en variabele perskamer doordat ze zijn uitgerust met een geïntegreerde wikkeleenheid, om snel en efficiënt balen te persen en te wikkelen.

Door een kleinere hefhoek is de totale hoogte van de balenpers verminderd, wat de stabiliteit verbetert en veiliger en sneller werken op hellingen mogelijk maakt.

Twee actieve geleideplaten aan beide zijden van de balenpers sturen de baal naar het midden van de wikkeltafel voor een snellere en nauwkeurigere transfercyclus. Dankzij de unieke schuine transfermodus kan de transferarm langzamer bewegen terwijl de wikkelring hoger wordt opgetild om de baal over te nemen, zodat deze veilig wordt overgebracht naar de wikkelaar.

De wikkeltafel wordt neergelaten om de baal te lossen, zodat deze zo langzaam mogelijk rolt, schade aan de folie wordt voorkomen en de ideale baalvorm behouden blijft.

De MF TW 130 aanhangerwikkelaar biedt een uitzonderlijk lage wikkeltafel en halfautomatische bediening voor een snelle, betrouwbare werking.

Een sterke, gelaste laadarm tilt met gemak balen tot een diameter van 1,30 m en een gewicht tot 1000 kg op.

De balen worden bijzonder voorzichtig gelost dankzij de tafel, die bijna tot op de grond kantelt bij het lossen van de balen.

Francesco Quaranta, Vice President Sales & Marketing bij Massey Ferguson EME verklaarde: “Wij zijn trots dat wij dankzij onze voortdurende ontwikkeling een nieuwe serie MF rondebalenpersen, balenpers-/wikkelaarcombinaties en aanhangerwikkelaars kunnen introduceren.”

“Wij streven ernaar onze serie voor voedergewassen verder te verbeteren en zo volledig te voorzien in de behoeften van agrariërs en loonwerkers, met oplossingen die aansluiten op hun eindgebruikers- of markteisen, hun gewassen en hun grond, en dat blijkt duidelijk uit deze nieuwe machines.”