Nieuws

‘Tractormeisje’ Manon Ossevoort verteld op Smaakmakers festival

Theatermaakster Manon Ossevoort, beter bekend als ‘het meisje die met de MF tractor naar de Zuidpool reed’, was onlangs te gast op het ‘Smaakmakers festival’ in De Wijk. Hier vertelde ze over haar negen jaar durende reis op de trekker naar de Zuidpool.

Als je wordt uitgenodigd om te vertellen over je legendarische reis met een tractor naar de Zuidpool moet je natuurlijk wel in stijl aankomen. En zo kwam het dat Manon enkele weken geleden contact opnam met de Mechan Groep met de vraag of ze een MF tractor mocht lenen voor haar optreden.

Een super leuk idee waar we haar natuurlijk graag bij wilden helpen. Met de hulp van onze Massey Ferguson dealer Knoll uit Rouveen werd er een tractor geregeld voor haar optreden. Met een mooie klassieke MF reed Manon het festival terrein op waar ze aan de hand van fotoprojecties de bezoekers meenam op avontuur naar een wereld waar dromen mogelijk zijn en inspiratie wakker word. Het werd een mooie nazomermiddag vol verhalen, ontmoetingen en gezellige ritjes op de tractor.

Wie was dat tractormeisje ook al weer?

Manon reed ooit vanaf het Oerol-festival op Terschelling, of eigenlijk vanaf haar geboortegrond in Twente, helemaal naar Kaap de Goede Hoop op een oude tractor. In haar eentje reisde ze bijna 4 jaar lang, met een gevonden hond in een mand op het spatbord, door meer dan 22 landen en legde zo meer dan 38.000 kilometer af. Wereldwijd volgden mensen en vele media de avonturen van dat ‘meisje op de tractor’. Onderweg bezocht ‘tractormeisje’ hulporganisaties en bijzondere projecten en zamelde geld voor ze in. Ze wilde aan de wereld laten zien dat ‘er misschien wel veel meer mogelijk is dan we denken’ als we iets vaker gewoon zouden doén. Manon besloot dus dat ze op een tractor naar de Zuidpool zou rijden. Want als dat kon…..

Op Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika mistte ze letterlijk haar boot naar Antarctica, die had namelijk net een nieuwe baan op de Noordpool gekregen en was weggevaren. Toen de Mechan Groep (toen nog MechaTrac) hoorde van haar voornemens besloten ze haar te helpen. En de rest is geschiedenis….

Eind 2014 startte Manon met een door Massey Ferguson gesponsord team van experts, de langste Zuidpool-expeditie per tractor over Antarctica en bereikte met een MF5610 op gewone luchtbanden de geografische Zuidpool in december. Na afloop van deze expeditie kende het Guiness Book of World Records haar en de tractorreizen twee wereldrecords toe. Iets waar wij als Massey Ferguson distributeur van Nederland mega trots op zijn. ‘Soms moet je het gewoon doen!’ is het motto van dat ‘tractormeisje’, en daar zijn we het helemaal mee eens.