Nieuws

Uitbreiding van Massey Ferguson hooibouw programma met nieuwe frontmaaiers en schudders op Agritechnica 2019

Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO (NYSE:AGCO), kondigt met trots aan dat het zijn succesvolle hooibouw en silage programma uitbreidt met nieuwe frontaanbouw maaiers en bredere gedragen en getrokken schudders.

Deze nieuwe machines zullen worden onthuld op de Agritechnica 2019 op 10 november in Hannover, Duitsland.

De nieuwe machines versterken het toch al uitgebreide en in hoog aangeschreven hooibouw programma binnen het full-line portfolio van Massey Ferguson, dat populair blijkt bij klanten en dealers. "Als onderdeel van onze full-line strategie blijft Massey Ferguson in zijn aanbod van werktuigen en machines investeren en dit vernieuwen. De nieuwe maaiers en schudders vormen een belangrijk onderdeel van deze aanpak om onze klanten nieuwe oplossingen voor hun groeiende bedrijf aan te bieden", vertelt Francesco Quaranta, Vice-President Sales, Marketing & Product Management, Massey Ferguson Europa & Midden Oosten.

"Ons uitgebreide programma productieve machines van hoge kwaliteit stelt onze klanten in staat beproefde werktuigen met vertrouwen bij hun Massey Ferguson dealer aan te schaffen, in de wetenschap dat ze uitstekende ondersteuning en service van een betrouwbare partner zullen ontvangen".

Dankzij het moederbedrijf AGCO kan Massey Ferguson putten uit toonaangevende, wereldomspannende ervaring op het gebied van ontwerpen en techniek. Dankzij deze expertise kunnen onze klanten profiteren van nieuwe machines, die de nieuwste ontwerpen combineren met bestaande, beproefde eigenschappen.

De nieuwe hooibouw- en silagemachines van MF zijn o.a.:

  • MF DM FQ maaiers nu met nieuwe 3,12 m en 3,62 m frontaanbouw modellen, met nieuwe 'getrokken' bok, TurboLift ophanging en als optie rollen- of tandenkneuzer uitvoering.
  • Nieuwe MF TD X gedragen en getrokken 7,70, 10,20 en 12,50 m brede schudders. Geïnspireerd op het bekende Lotus-ontwerp, werken snel, economisch en ontzien de zode.
  • De MF TD 1110 DN schudder met tien rotors en werkbreedte van 10,70 m staat nu boven aan het programma gedragen schudders van Massey Ferguson.

MF DM FQ maaier voorop in het veld

De nieuwe MF DM FQ frontaanbouw maaiers van Massey Ferguson zijn uitgerust met een nieuwe maaibalk met 6 of 7 schijven. Ze worden aangekoppeld m.b.v. een nieuw, pendelend aankoppelsysteem met geïntegreerde TurboLift ophanging - bij dit ontwerp wordt de machine door het gewas 'getrokken', waardoor het optimaal de bodemcontouren volgt.

Er is keuze uit zes modellen, met werkbreedtes van 3,12 m met zes schijven of 3,62 m met zeven schijven. Ze kunnen allemaal met of zonder rollen- of tandenkneuzer worden geleverd, zodat klanten het beste systeem voor hun gewassen en omstandigheden kunnen kiezen. De maaiers worden dicht tegen en direct aan de fronthef gemonteerd, zonder A-frame. De machine blijft zo dicht bij de trekker, voor een betere stabiliteit en minder oversteek.

In het nieuwe pendelsysteem hangt de maaier aan een reeks verbindingsstangen, die aan de voorkant van het frame zijn bevestigd. Hierdoor wordt de maaier in feite 'getrokken', zoals een getrokken machine, in plaats van door het gewas 'geduwd' zoals bij meer traditionele ontwerpen.

De verbindingsstangen zijn verbonden aan een centraal draaipunt, waardoor een ongeëvenaarde 'driedimensionale' ophanging met de beproefde TurboLift hydro-pneumatische demping wordt gevormd. Hierdoor kan het schijvenbed over de grond glijden en daarbij precies de bodemcontouren volgen – van -6° bergop tot +15° bergaf.

Dit geavanceerde systeem stelt bestuurders in staat de bodemdruk precies in te stellen, zodat de maaier over de grond glijdt en precies de bodemcontouren volgt, de zode beschermt en de silagekwaliteit verbetert.

Bij dwars op hellingen werken kan de pendelophanging ter compensatie zijwaarts +/- 13° pendelen. Een optionele hydraulische sideshift functie maakt zijwaartse beweging tot 20 cm mogelijk om rond obstakels te sturen.

Alle modellen zijn uitgerust met een nieuwe maaibalk. Twee schijven van 62 cm diameter, de breedste op de markt, zijn met twee messen uitgerust en genereren een zeer hoge omtreksnelheid voor de schoonste snede. Het vervangen van messen is eenvoudig dankzij het beproefde snelwisselgereedschap.

Beproefd Lotus-ontwerp toegevoegd aan MF schuddervloot

Massey Ferguson breidt zijn programma schudders verder uit met de toevoeging van drie modellen in de MF TD X-serie, geïnspireerd op het Lotus-ontwerp, dat bekend staat om zijn hoge capaciteit, laag benodigd vermogen en bevordering van snelle verwelking. De Massey Ferguson schudders zijn gebaseerd op de bekende Lely Lotus en hebben de beproefde schudwerking met lange en korte haaktanden.

Dit schudderontwerp staat bekend om zijn uitstekende prestaties en combineert een hoge productie met een laag benodigd vermogen, schone opname van het gewas, hoge betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

 

Drie modellen in de MF TD X-serie

Model MF TD 776 X DN      MF TD 1028 X TRC      MF TD 1310 X TRC
Werkbreedte 7,70 m 10,20 m 12,50 m
Aantal rotors 6 8 10

Tandarmen
per rotor

6 7 7
Aankoppeling Gedragen             Getrokken chassis
Benodigd vermogen       75 pk 54 pk 90 pk

 

Belangrijk voor de hoge capaciteit van de MF TD X schudders, die tot 40% hoger is dan bij andere, is de combinatie van de overbrenging van de machine en de haaktanden die met de perfecte snelheid werken. Hierdoor wordt de optimale snelheid van de rotors bereikt bij slechts 400-450 tpm van de aftakas, wat ook aanzienlijke brandstofbesparing oplevert.

De haaktanden van de MF TD X zijn flexibeler dan conventionele uitvoeringen en verplaatsen tot 50% meer gewas bij elke rotoromwenteling. Tegelijkertijd ontzien ze het gewas en de bodem, voorkomen beschadiging van de zode en vervuiling van het gewas.

De haaktanden, werkhoek en combinatie van korte en lange tanden produceren buitengewoon goed schudwerk, dat tot snelle verwelking leidt. In bedrijf bewegen de kortere tanden zo'n 12% langzamer dan de lange, die verder omlaag in het gewas werken.

Dit betekent dat de kortere, tragere tanden het lichtere, drogere materiaal minder ver werpen dan de lange tanden, die het nattere, zwaardere gewas verder wegslingeren. Dit komt dan boven op het drogere gewas terecht, zodat het drogen sneller gaat.

Gedragen schudder met tien rotors voor hoge productiviteit

Met zijn werkbreedte van 10,70 m is de nieuwe MF TD 1110 DN het vlaggenschip van het programma gedragen schudders. Met tien rotors, elk uitgerust met zes tanden, levert hij een hoge productiviteit bij een laag benodigd vermogen van 120 pk.

Het nieuwe topmodel is gebaseerd op het huidige ontwerp, dat eerder werkbreedtes tot 8,60 m aanbood, en is uitgerust met een nieuwe, gepatenteerde zwenkrem, verbeterd hydraulisch kantschudsysteem en sterkere aankoppelbok.